Welkom

Bekijk onze video door hier te klikken.

De Geoprobe® tooling wordt in de eerste plaats gebruikt voor het nemen van grond-, bodemgas- en grondwatermonsters. De « direct push » technologie duidt op werktuigen die rechtstreeks in de grond worden geboord en geklopt, zonder rond te draaien. Met een Geoprobe® machine kunt u continue en ongewijzigde bodemmonsters nemen, maar ook monsters van grondwater of bodemgas.

Tools

Geoprobe Systems® richt zich in zijn onderzoek al verschillende jaren op de sonische technologie. Deze revolutionaire boortechniek maakt gebruik van de resonantie-energie met hoge frequentie die door een geluidskop wordt opgewekt. Door het grote aantal trillingen per seconde kan de energie zich via de boorpijpkolom in de machine verspreiden. Doordat de wrijving en bijgevolg de weerstand afneemt, gaat alles veel sneller en gemakkelijker.

hpt-full-set-up--angle[1]De Direct Image® technologie omvat de technieken voor het rechtstreeks meten van de bodemeigenschappen, om het bodemtype te bepalen en na te gaan of er vluchtige stoffen (zoals lichte koolwaterstoffen, gechloreerde solventen…) in de ondergrond zitten. De voornaamste hulpmiddelen zijn het MIP-systeem (Membrane Interface Probe), HPT (Hydraulic Profiling Tool) en MiHpt, een combinatie van de twee vorige systemen en de elektrische geleidbaarheid (EC).

Geoprobe® ontwikkelde ook een gamma pompen waarmee meer of minder viskeuze vloeistoffen in de grond kunnen worden gespoten om die te herstellen. De bedoeling is om niet alleen producten in de grond te brengen die leegten opvullen, maar ook vloeistof onder druk in een vervuilende formatie te spuiten, om met zo veel mogelijk contaminanten rechtstreeks in contact te komen.

Logo Geoprobe Web PMS POS+baselineGeoprobe® Environmental Technologies n.v., een Belgisch bedrijf dat in 1994 werd opgericht, is in Europa de exclusieve verdeler van de producten van Geoprobe Systems®. De onderneming Geoprobe® Environmental Technologies is gevestigd in Braine-le-Comte (op 30 km van Brussel) en heeft al heel wat ervaring opgebouwd in de verkoop en technische ondersteuning van Geoprobe®-machines. Naast de verkoop van machines en werktuigen biedt Geoprobe® Environmental Technologies onder meer ook demonstraties, opleidingsprogramma’s, onderhoud en advies aan.

GES détouréGeoprobe Systems® is een Amerikaans bedrijf dat is gevestigd in de VS (Salina, Kansas). Het ontwikkelt en produceert grondboormachines die zijn uitgerust met de « direct push » technologie, installaties en werktuigen voor de milieu- en geotechnische sector. De eerste Geoprobe® machine werd in 1988 ontwikkeld voor het US Environmental Protection Agency. Sindsdien zijn teams van hooggeschoolde ingenieurs onverdroten in de weer om de prestaties van de machines en werktuigen van Geoprobe® nog te verbeteren.

Reactiemogelijkheid is gesloten